PRIMARIA COMUNEI SPRING

AGRICULTURA

    In comuna Spring activitatea de baza a locuitorilor este cultivarea terenurilor si cresterea animalelor.
    La fel ca in toate localitatile tarii si in comuna Spring, incepand cu anul 1990 s-au pus in aplicare legile cu privire la restituirea proprietatilor agricole si forestiere. Restituirea suprafetelor agricole catre proprietari s-a facut in proportie de  84.3%, iar a suprafetelor forestiere in proportie de 100%.
    Terenurile agricole proprietate privata, care nu depasesc in medie 2.5 ha de familie, se lucreaza in cea mai mare parte individual. Datorita faramitarii terenurilor nu se poate face o agricultura moderna, de aceea si productia obtinuta este mult diminuata. Principalele culturi agricole in zona sunt: grau, porumb, orzoaica, cartofi, legume si plante furajere.
    Numarul de animale detinute de gospodariile populatiei se afa intr-o continua scadere datorita preturilor scazute si a faptului ca nu exista piata de desfacere pentru produse animaliere.

» Firmele de pe raza comunei Spring care isi desfasoara activitatea in domeniul agricol - Firmele de pe raza comunei Spring care isi desfasoara activitatea in domeniul agricol